SIMPLEBET

ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ-Ένας παράδεισος τόσο κόντα στην Αθήνα

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014





 Η Λίμνη είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ελυμνίων, όμορφη, γραφική, γαλήνια παραθαλάσσια πόλη χτισμένη σε λόφο με πανοραμική θέα, συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του τοπίου τριγύρω, δίνοντας την εντύπωση κυκλαδίτικου νησιού. 
 Τα πολυάριθμα γραφικά δρομάκια της περιοχής που θυμίζουν λαβύρινθο, διατηρούν στο σύνολο τους πλακόστρωτη εικόνα και καταλήγουν σε υπέροχες αυλές διώροφων σπιτιών που σφύζουν από πανέμορφα άνθη και λεμονιές. Σπίτια αρχοντικά, με έντονο το ναυτικό στοιχείο.
 Επισκεφτείτε το Μουσείο της πόλης για μια μοναδική Ξενάγηση στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της περιοχής.Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται η σκήτη του Άγιου Χριστόδουλου ο οποίος ήρθε από τη Μονή Ιωάννη Θεολόγου στην Πάτμο τον 11ο αιώνα στην ερειπωμένη από τους πειρατές πόλη μαζί με κατοίκους από την Κω και την Πάτρα. Μην παραλείψετε να περάσετε και από το μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Παναγίτσας», το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ερείπια προγενέστερης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.
 Απολαύστε το τοπίο και την θάλασσα πίνοντας τον καφέ, το ποτό ή τρώγοντας παγωτό, γλυκό αλλά και τους υπέροχους μεζέδες και τα φρέσκα ψάρια και ντόπια κρεατικά με το παραδοσιακό ούζο, τσίπουρο, κρασί ή την παγωμένη μπύρα στα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας της Λίμνης...
 



 

 




Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, είναι ιδανικός προορισμός για weekends,  Κάθε Αύγουστο οργανώνεται η γιορτή των Ελυμνίων που κορυφώνεται τον Δεκαπενταύγουστο με συναυλίες και πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από τα καραβάκια στη θάλασσα....
 

 





Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah