SIMPLEBET

ΠΡΌΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΎ ΕΛΛΆΔΟΣ- ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΏΣΕΩΝ ΕΎΒΟΙΑΣ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015



Έντονη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες με το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στην περιοχή του Αιγαίου. Πριν από αυτό η προπορευόμενη τραφ της διαταραχής σχηματίζει ένα αβαθές χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο τις επόμενες ώρες και μέχρι χοντρικά το απόγευμα της Δευτέρας θα δώσει χιονοπτώσεις κατά τόπους αξιόλογες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο και τη Θεσσαλία όπου θα έχουμε χιονόστρωση 5-15 εκ σε όλες τις πόλεις αλλά το πιο πολύ χιόνι θα πέσει στο εσωτερικό της Μαγνησίας όπως όλα δείχνουν. Από το απόγευμα της Δευτέρας η κακοκαιρία θα περιοριστεί σταδιακά στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου θα σχηματιστούν συμπαγείς ζώνες νεφοποίησης στην περιοχή του Αιγαίου με κίνηση από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά. Οι νομοί Φθιώτιδας και Βοιωτίας αναμένεται να ντυθούν στα λευκά με μεγάλες ποσότητες χιονιού κυρίως στα εσωτερικά τους τμήματα που βρίσκονται ανατολικά της συνέχειας της Πίνδου, ενώ οριακά θα το στρώσει και στα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως την Τρίτη. Χιόνι θα πέσει και σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Αχαίας, Κορινθίας και Αρκαδίας και από τα 200μ περίπου και πάνω στα υπόλοιπα ανατολικά της τμήματα. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Εύβοια

Πολύ έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από το βράδυ της Δευτέρας και κατά διαστήματα εώς και το βράδυ της Τρίτης στο νησί της Εύβοιας με χιόνια μέχρι το κύμα στα βορειότερα τμήματα και ισχυρές χιονοπτώσεις γενικά πάνω από τα 150-200μ  στα υπόλοιπα. Πάντως μέσα στην ημέρα της Τρίτης θα χιονίσει και στα πεδινά-παραθαλάσσια της δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Εύβοιας αλλά το ενδεχόμενο χιονόστρωσης αφορά κυρίως περιοχές από τα 100μ και πάνω. Η κακοκαιρία στο νησί θα ξεκινήσει με χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα και αρχικά θα χιονίζει πάνω από τα 400-500μ ( Δευτέρα πρωί – απόγευμα) με σταδιακή πτώση των υψομέτρων τη νύχτα προς την Τρίτη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο χιονοκαταιγίδων στα ανατολικά τμήματα του νησιού. Συνέχιση της κακοκαιρίας έως και το μεσημέρι της Τετάρτης κατά διαστήματα με παροδικές χιονοπτώσεις στην κεντρική και νότια Εύβοια.

Μέσα στην πόλη της Χαλκίδας αναμένεται βροχή ή χιονόνερο που μέσα στη νύχτα της Δευτέρας θα ενταθεί και αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Στη συνέχεια αναμένεται πρόσκαιρο γύρισμα σε χιονόπτωση, ωστόσο τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Όμως από τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα υπάρξει υποτροπή του καιρού με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες πιθανόν να δώσουν και χιονόστρωση κυρίως στα βόρεια τμήματα της πόλης. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έως και το πρωί της Τετάρτης με τη μορφή χιονοόμβρων. Άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί στα 6-7 και παροδικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ  eviaweather.gr


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah