SIMPLEBET

Οι καλύτεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί για το 2015

Τρίτη 28 Απριλίου 2015




Η άνοιξη έχει ξεκινήσει για τα καλά προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε τα μυστικά της στους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας!

Εύβοια 


Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί μας, ένα νησί «στεριανό» που τα έχει όλα. Άγριες φυσικές ομορφιές, δάση, φαράγγια, πηγές, μαγευτικές παραλίες, ορεινά γραφικά χωριά και άρτια τουριστική υποδομή για διακοπές όλο το χρόνο. Από την πρωτεύουσα Χαλκίδα, στο κέντρο του νησιού, μπορείς να περιηγηθείς σε βόρεια ή νότια για να ανακαλύψεις όλο το μεγαλείο της.

Νότια Εύβοια 
Από Αθήνα έχεις εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο νότιο μέρος του νησιού. Με καραβάκι από Αγ. Μαρίνα περνάς απέναντι στα Στείρα ή από Ραφήνα στο Μαρμάρι και σχεδόν έφτασες στη γραφική Κάρυστο. Χωριό µε ουζερί, ταβέρνες, το ενετικό κάστρο Μπούρτζι στην άκρη του λιμανιού και σε µικρή απόσταση το Κοκκινόκαστρο. Στην πλ. Αμαλίας, στο γλυκό μαγαζάκι Κitamekialo κάνε μια στάση να χαζέψεις και να πάρεις δωράκια για σένα και τους φίλους σου. Έχει vintage φορέματα, χειροποίητα κοσμήματα, t-shirts και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, όλα φτιαγμένα από τις δύο ιδιοκτήτριές του. Στο Νιμπορειό, κοντά στο Μαρμάρι, είναι τέλεια για μπάνιο σε παραλία με λευκή αμμουδιά και ψιλό βότσαλο. Και ανεβαίνοντας προς Χαλκίδα, ο παραθαλάσσιος οικισμός Αμάρυθνος έχει μεγάλη τουριστική υποδομή και φημίζεται για το φρέσκο ψάρι. Λέγεται ότι εκεί βγαίνουν τα καλύτερα ψάρια του Ευβοϊκού.

Από Χαλκίδα προς Βορρά 


Η Χαλκίδα συνδέεται µε την ηπειρωτική Ελλάδα µε την κρεµαστή γέφυρα. Στην πόλη υπάρχουν τα πάντα. Νησιώτικες ψαροταβέρνες, παραδοσιακά κτίσµατα, µοντέρνα cafés, εστιατόρια, clubs και φυσικά δεκάδες προτάσεις διαµονής – σαν προάστιο της Αθήνας. Φεύγοντας από Χαλκίδα και παίρνοντας το δρόµο προς Βορρά από τη δυτική πλευρά του νησιού, στα 25 χλµ. συναντάς το παραδοσιακό χωρίο Πολιτικά. Βρίσκεται στο δάσος του Προφήτη Ηλία, έχει πέτρινα σπίτια, έναν επιβλητικό βενετσιάνικο Πύργο, αλλά και ξενοδοχεία, κάµπινγκ, ψαροταβέρνες, καφετέριες. Συνεχίζοντας φτάνεις στη Λίµνη, γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που θυµίζει νησί, µε τα λευκά του σπίτια, τα στενά σοκάκια και τις ψαροταβέρνες πάνω στο λιµανάκι. Λίγο πάνω από τη Λίµνη βρίσκονται οι Ροβιές. Επίσης παραθαλάσσιο χωριό, πνιγµένο στο πράσινο, µε σπίτια µε λουλουδιασµένες αυλές, ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα και παραλίες µε κρυστάλλινα νερά για κολύµπι. Στη συνέχεια της διαδροµής ο ταξιδιώτης συναντά τη δηµοφιλή, γνωστή για τα ιαµατικά της λουτρά Αιδηψό, µε δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήµατα και spa για χαλάρωση, ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες.








Χανιά



Μια πόλη που κουβαλά μια μακραίωνη ιστορία και τα σημάδια διαφορετικών πολιτισμών, που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους, τα Χανιά έχουν χαρακτηριστεί δίκαια μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

Το πανέμορφο ενετικό λιμάνι της πόλης και οι λαβυρινθώδεις δρόμοι της παλιάς πόλης, με τα εντυπωσιακά βενετσιάνικα σπίτια, τις κρήνες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα γραφικά στενάκια θα κλέψουν ένα κομμάτι από την καρδιά σας.

Το ταξίδι στο χρόνο θα συνεχιστεί στην παλιά τούρκικη συνοικία Σπλάντζια, στην χριστιανική συνοικία Τοπανά με τα ενετικά στοιχεία, στο λόφο Καστέλι και στα ενετικά νεώρια.

Επισκεφθείτε την σκεπαστή Δημοτική Αγορά, απολαύστε τον καφέ σας στα παραλιακά μαγαζάκια και ανακαλύψτε κρυμμένα εστιατόρια στα πλακόστρωτα δρομάκια.

Το βράδυ μια βόλτα στο Κουμ Καπί με τα εστιατόρια και τα καφέ και αργότερα στα νυχτερινά μαγαζιά στον Πλατανιά.

Κολυμπήστε σε οργανωμένες ή παρθένες παραλίες, στον Καλαθά, τον Τερσανά, τον Σταυρό, αλλά και στο Μαράθι, της Καλύβες και δυτικά στον Πλατανιά, τους Αγίους Αποστόλους και τηνΑγία Μαρίνα. Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες, αλλά δεν πρέπει να χάσετε την αμμώδη παραλία Φαλάσαρνα με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και τα γαλαζοπράσινα νερά στο Ελαφονήσι.

Ηράκλειο




Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο αντανακλά με σαφήνεια τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν στο πέρασμα των αιώνων: Βυζαντινά οικοδομήματα στέκονται δίπλα σε Ενετικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και Οθωμανικές κατασκευές.
Έμβλημα της πόλης ο μεσαιωνικός Κουλές που δεσπόζει στο βενετσιάνικο λιμάνι και επισκιάζει τα εναπομείναντα τείχη της ίδιας περιόδου, το παλιό (ενετικό) λιμάνι, δίπλα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου διατηρούνται οι θολωτοί ταρσανάδες, και στο Μεσαίωνα ναυπηγούνταν οι γαλέρες, ενώ στη δυτική πλευρά κυριαρχεί το επιβλητικό φρούριο Κούλε(16ου αι.).

Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται πολλά μνημεία των μεσαιωνικών χρόνων, εποχή μεγάλης ακμής του Ηρακλείου. Ανηφορίζοντας από το λιμάνι την κεντρική οδό 25ης Αυγούστου, συναντάμε την πλατεία με το ναό του Αγίου Τίτου, ενώ δίπλα βρίσκεται η ενετική Λότζια (16οςαι.), ένα εντυπωσιακό βενετσιάνικο μέγαρο με στοές, που υπήρξε Λέσχη του Δούκα και των αξιωματούχων της Κρήτης, στολισμένη με γλυπτά οικόσημα, τρόπαια κ.α.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Ηρακλείου είναι οι βενετσιάνικες και τουρκικές κρήνες, που βρίσκονται διάσπαρτες στον ιστορικό ιστό της πόλης. Η γνωστότερη είναι η φημισμένη βενετσιάνικη κρήνη Μorozini ή Λιοντάρια (1628), που αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην αγορά του Ηρακλείου, από τις πλουσιότερες της Μεσογείου, μπορείτε να βρείτε κάθε είδους σύγχρονα προϊόντα, αλλά και παραδοσιακά κρητικά είδη, όπως το φημισμένο λάδι, τη ρακή, το τοπικό κρασί, μέλι, βότανα κ.α. Ακόμα, σε μικρή απόσταση (στην περιοχή Χερσονήσου) λειτουργεί τα τελευταία χρόνια σύγχρονο γήπεδο γκολφ για αρχάριους και προχωρημένους παίκτες.

Ρόδος



Μια ανοιξιάτικη απόδραση στο πανέμορφο νησί της Ρόδου αποτελεί διαχρονικά ένα από τα must της χρονιάς. Ο καιρός ζεσταίνει γρήγορα και οι ατέλειωτες παραλίες, η διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ένα άρωμα ιστορίας, που σε περιμένει και σε ακολουθεί σε κάθε σου βήμα στην γεμάτη μυστικά Μεσαιωνική της πόλη!

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, Νησί των έντονων αντιθέσεων, η Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα σχηματίζοντας έναν ασυναγώνιστο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

Η μεσαιωνική πόλη, η πρωτεύουσα του νησιού και μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι χτισμένη ημικυκλικά γύρω από το κεντρικό λιμάνι. Στην Παλιά Πόλη της Ρόδου δεσπόζει το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το «Καστέλλο», ένα από τα πρώτα κτήρια που κατασκεύασαν οι ιππότες, ενώ επιβάλλεται ένας περίπατος στην διάσημη Οδό των Ιπποτών που έχει αποκατασταθεί πιστά στη μορφή που είχε τα μεσαιωνικά χρόνια. Κατά μήκος της βρίσκονταν οι οικίες όσων συγκροτούσαν το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. 

Έξω από τα τείχη της πόλης εκτείνεται η νέα πόλη, στην οποία δεσπόζουν εντυπωσιακά κτήρια που κτίστηκαν κατά την περίοδο της Ιταλικής κατοχής, όπως το Ταχυδρομείο, η Νομαρχία, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο και η Εκκλησία του Ευαγγελισμού. Μια βόλτα στο Μανδράκι, το μικρό λιμάνι με τα αγάλματα των ελαφιών, επιβάλλεται ενώ δίπλα βρίσκεται η μαρίνα με τους Μύλους και το Φάρο του Αγίου Νικολάου. Στο νοτιότερο σημείο της πόλης θα συναντήσετε το Ενυδρείο, η διαμόρφωση του οποίου θυμίζει θαλάσσια υπόγεια σπηλιά, όπου φιλοξενούνται θαλάσσια είδη του Αιγαίου. Βόρεια του νησιού θα συναντήσετε την περιοχή της Καλλιθέας, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τις περίφημες λουτρικές εγκαταστάσεις της Καλλιθέας, με την εντυπωσιακή Ροτόντα, το θολωτό κτήριο των θερμοπηγών. Οι πηγές ήταν γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητες του «κόκκινου νερού» που ανάβλυζε από εδώ και αξιοποιήθηκαν το 1929 από τους Ιταλούς.

Υπέροχες παραλίες, όπως το Φαληράκι, η Καλλιθέα και μικροί κολπίσκοι όπως του Λαδικού (όπου το 1961 γυρίστηκε η ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε») και του Άντονι Κουίν. Στη Νότια Ρόδο η φύση αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο: απέραντα ακρογιάλια ξεδιπλώνονται από το Κιοτάρι και το Γεννάδι μέχρι τη Λαχανιά, το Πλημμύρι και το Πρασονήσι, αγαπημένος τόπος για τους λάτρεις τουwindsurfing και του kite surfing.
newsbeast.gr

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah