SIMPLEBET

Οι 10 μεγαλύτεροι εργοδότες στον κόσμο...Kαι όχι στην κορυφή δεν είναι κάποια γνωστή πολυεθνική

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015



Εάν κάποιος μας έκανε την ερώτηση "ποιοι πιστεύεις πως είναι οι μεγαλύτεροι εργοδότες στον κόσμο", ανάλογα πάντα με τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούν, είναι πιθανό το μυαλό μας να πήγαινε σε μεγάλες εταιρίες στην Κίνα ή στην Ινδία. Ή να τοποθετούσαμε στην κορυφή κάποια μεγάλη πολυεθνική πιθανότατα αμερικανικής...προέλευσης. Κι όμως όσοι σκεφτήκαμε κάτι τέτοιο, κάναμε λάθος. Μέγα λάθος!

Ο μεγαλύτερος εργοδότης σήμερα στον κόσμο, με 3,2 εκατ. άτομα προσωπικό είναι ο τομέας Άμυνας των ΗΠΑ και ακολουθεί ο κινεζικός στρατός με ανθρώπινο δυναμικό που αριθμεί 2,3 εκατ. άτομα. Ακολουθούν μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η Walmart και τα McDonald's ενώ μια ακόμη έκπληξη είναι η 5η θέση του Εθνικού Συστήματος Υγείας - ΝΗS, της Βρετανίας με 1,7 εκατ. άτομα προσωπικό δηλαδή περισσότερο από την εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ινδίας η οποία έρχεται 8η αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδίας που κατέχουν την 9η θέση.

Ιδού λοιπόν η λίστα με τους 10 μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο, για το 2015, και τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούν...Όπως θα έχετε ίσως ήδη καταλάβει οι μεγαλύτεροι εργοδότες είναι ο Δημόσιος και ευρύτερος Δημόσιος Τομέας.


You will find more statistics at Statista

Πηγή: Statista  /  huffingtonpost.gr



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah