SIMPLEBET

ΕΚΤΑΚΤΟ...Υπογράφουν...Ο Τσίπρας αποδέχεται όλες τις προτάσεις των δανειστών

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015



Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλες τις προϋποθέσεις από τους πιστωτές, οι οποίες ήταν πάνω στο τραπέζι το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιδιώκοντας μονάχα κάποιες μικρές αλλαγές.. Ολα αυτά σύμφωνα με την επιστολή που δημοσίευσε ο Πίτερ Σπίγκελ, την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης στους δανειστές.

12.17: O Guardian επιβεβαιώνει πως η νέα πρόταση που εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση που αποκαλύπτουν οι Financial Times, μέσω της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα. 

Τι γράφει στην επιστολή ο Πρωθυπουργός

Η επιστολή των δύο σελίδων, στάλθηκε στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αυτή την ώρα επεξεργάζεται κατόπιν αιτήματος για ένα νέο πακέτο διάσωσης ύψους 29,1 δις ευρώ»

Η επιστολή του κ Τσίπρα λέει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή:

μια ειδική έκπτωση 30% για τα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ Τσίπρας ζητά αλλαγές.

Θέλει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια να μην ισχύσει άμεσα αλλά από τον Οκτώβριο.
Ζητεί, επίσης, το ΕΚΑΣ να μην καταργηθεί από το Δεκέμβριο του 2019 αλλά πιο σταδιακά από τους πιστωτές.

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη συμφωνία αυτή με την επιφύλαξη των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο της επέκτασης του λήγει [διάσωσης] πρόγραμμα και τη νέα [τρίτο] σύμβαση δανείου για το οποίο η αίτηση υποβλήθηκε σήμερα , Τρίτη 30 του Ιούνη, 2015, "ο κ Τσίπρας, έγραψε. Και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη συμφωνία διατηρώντας την επιφύλαξη για τυχόν τροποποιήσεις, προσθήκες ή διευκρινήσεις, στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος διάσωσης και της νέας δανειακής σύμβασης, η αίτηση της οποίας υποβλήθηκε» υπογραμμίζει ο Τσίπρας.





 To Eurogroup θα καθυστερήσει γιατί η Ελλάδα έστειλε νέα πρόταση
Η είδηση ότι το σημερινό Eurogroup θα καθυστερήσει (πάει για το απόγευμα) προβλημάτισε αρκετούς. Ωστόσο, ο Ισπανός δημοσιογράφος της El Mundo, Πάμπλο Ροντρίγκεθ εξήγησε μέσω του Twitter ότι η καθυστέρηση έχει να κάνει με τη νέα πρόταση που έστειλε το πρωί της Τετάρτης η ελληνική πρόταση και η οποία εξετάζεται εξονυχιστικά. 

Δείτε το κείμενο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Κομισιόν με τις προτάσεις που κατέθεσαν ο θεσμοί και αποδέχθηκε σχεδόν πλήρως ο Ελληνας Πρωθυπουργός.


iefimerida.gr

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah